نمای ولی زاده در شهر شیروان واقع شده است که با توجه بافت شهر و شرایط منطقه مورد نظر برای طراحی، طرحی کلاسیک مد نظر کارفرما بود. در این پروژه سعی کردیم با استفاده از المانهای کلاسیک و ترکیب آنها با اصول کلی طراحی به سبک مدرن طرحی جذاب و جدید خلق شود. با توجه به موقعیت قرارگیری، ساختمان دارای سه نما به خیابانها و کوچه اطراف بود که طول نمای ولی زاده را به حدود چهل متر میرساند؛ که با توجه به عدم پیش روی در همسایگی نمای ولی زاده محدودیتهایی برای طرحی ایجاد کرده بود. علاوه بر این در همکف این نما واحدهای تجاری بود که باید علاوه بر جذابیت بصری برای جذب مخاطب با کلیت نما نیز یکپارچه به نظر میرسیدند.
ویژگیهای طراحی
در نمای ولی زاده سعی شد با استفاده از المانهای کلاسیک مثل طاق، المانهای افقی و قاب بندی پنجرهها همراه با استفاده از رنگ سیاه که نمادی از مدرنیته و نوگرایی است و ترکیببندی مدرن در کلیت نما، نمایی خاص و متفاوت تولید کنیم. همچنین در کلیت نما از خطوط نرم و منحنی مثل طاقها استفاده شد تا بنا موردنظر شکلی مدرنتر و جذابتر بگیرد.
واحد تجاری در همکف ساختمان نیز به تبعیت از کلیت نما با خطوطی نرم در گوشهها شکل گرفتند تا ضمن همخوانی با کلیت نما از ظاهری جذاب برخوردار باشند. با توجه به این که پلان این بنا از قبل طراحی شده بود، کاربریهای متفاوتی در جدارههای مختلف نما شکل گرفته بود. تراس خانه در سمت نمای جنوبی قرار گرفته بود که با توجه به این که این فضا باید قابلیت داشتن باربیکیو و امکان جانمایی مبلمان و وسایل افراد خانه را باید دارا میبود به صورت باز تر طراحی شد اما با نمایی به صورت قوسی که فضای داخل تراس کمتر در معرض دید قرار بگیرد. از نقاط شاخص نمای ولی زاده تقاطعی بود که در سمت شمالی شرقی موجود بود که از دید مناسبی از دو سمت برخوردار بود.
در این قسمت سعی کردیم با استفاده از تراسها که فضاهای خالی در نما ایجاد میکند و به کارگیری عناصری سبز در تراسها و همچنین المانی گنبدی در بام به شاخصتر شدن این قسمت از نما کمک کنیم. از دیگر مواردی که باید در طراحی نمای ولی زاده در سمت شمال ساختمان مد نظر قرار میگرفت، حل مشکل پیش آمادگی نمای ساختمان نسبت به همسایگیها بود که باید در هماهنگی با نمای کل اتفاق میافتاد که به صورت پلهپله در طول ۱.۵ متر طراحی شد.