خانه رفیع زاده واحد ۱۲۰ متری مسکونی
این واحد مسکونی به متراژ ۱۲۰ مترمربع در طبقه چهارم آپارتمانی در الهیه واقع شده است. موقعیت خانه رفیع زاده به صورت شمالی جنوبی است و از هر دو طرف نورگیری دارد که یک مزیت عالی برای این واحد محسوب میشود. اما طراحی داخلی این واحد مسکونی چندان جالب نبود و مورد بازسازی قرار گرفت. کاغذ دیواری استفاده شده برای پوشش دیوارهای داخلی به رنگ تیره و از نوع طرحدار بود که نظر کارفرما را جلب نکرد و همین مورد عاملی برای شروع بازسازی فضای داخلی خانه شد.
خانه رفیع زاده قبل و بعد از بازسازی
در ابتدا فیلتر این واحد به چشم میخورد که با وجود برخورداری از عرض ۵/۱ متر، هیچ کمد و جالباسی در آن وجود نداشت. حتی به منظور ورود و خوشامدگویی نیز المانهایی تعریف نشده بود. دیوارهای پذیرایی و بخش نشیمن در همان حالت اولیه به حال خود رها شده بودند و هیچ موردی برای جلب توجه مخاطب و زیبایی فضا در آنها وجود نداشت. آشپزخانه به گونهای طراحی شده بود که نمیتوانستیم تغییراتی در آن اعمال کنیم. از این رو به همان صورت باقی ماند.
اولین موردی که در بازسازی این واحد مدنظر قرار گرفت طراحی راهروی ورودی همراه با کمد، جالباسی، جاکفشی و آینه بود. عریض بودن راهرو این امکان را به طراح داد تا بدون محدودیت المانهای مورد نظر را در این فضا طراحی کند. در بخشهایی از سقف فضاهای مختلف از لامپهای هالوژن برای نورپردازی مجزا استفاده کردیم. از آنجایی که دیوارها خشک و بیروح بودند دیوار پشت تلویزیون، دیوار کنار آشپزخانه و نقطه کانونی پذیرایی را طوری طراحی کردیم که هر قسمت هویت مجزا برای خود داشته باشد. استفاده از آینههای برنزی به صورت عمودی در ریزفضاها باعث شد فضاها بهتر تعریف شده و بزرگتر از ابعاد واقعی خود بنظر برسند. همچنین این کار احساس گرمی و جذابیت خاصی به فضا بخشید. به دلیل اینکه امکان تغییر آشپزخانه وجود نداشت کاوری برای رادیاتور طراحی کردیم و فضایی مخصوص چراغهای زینتی جدا شد.
رنگ و کیفیت سرامیکهای سرویس بهداشتی و حمام این واحد به گونهای بود که مجبور به تخریب کامل و عایق بندی و سرامیک کاری مجدد شدیم. از متریالهای مورد استفاده در بازسازی خانه رفیع زاده میتوان به زوارهای چوبی با ضخامت ۵/۱ سانتیمتر، قرنیز ۷ و ۱۰ سانتیمتری و آینههای برنز اشاره کرد. از MDF خام برای دیوار شیاردار در فواصل ۲ سانتیمتر استفاده شده و رنگ برخی از بدنهها پلی استر است.