فهرست مطالب
معماری سبز
معماری سبز یا پایدار یک رویکرد در معماری است، که اثرات مخرب ساخت و ساز را روی سلامت انسانها و محیط زیست کاهش میدهد. معماری سبز یا معماری پایدار در سالهای اخیر مورد توجه بسیاری از طراحان و معماران جهان قرار گرفته است. معماری سبز رویکردی است برای حل مشکلاتی که طی آن منابع طبیعی قبل، بعد و در طول فرآیند تولید و ساخت کمترین آسیب را میبیند. به علاوه مصالحی که استفاده میشوند باید عمر مفید طولانی داشته و قابل بازگشت به چرخه طبیعت باشند.
آشنایی با پروژه معماری ماهون پروژه طراحی آپارتمان ماهون یکی از پروژه های اجرا شده توسط گروه معماری مفیدی دیزاین است که دارای یک روف گاردن با امکاناتی نظیر آلاچیق، فضاهای سبز کوچک و فواره می باشد.
راهکار های طراحی سبز در ساختمان
- استفاده از انرژیهای طبیعی در ساختمان
- بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش اتلاف آن
- توجه به اقلیم منطقه
- ساخت با نزدیکترین مصالح به طبیعت
- کاشت گیاهان طبیعی به عنوان الهام دهنده طراحی زنده
- اجتناب از صدمه رساندن به وضعیت طبیعی
انواع راهکارهای سبز در طراحی داخلی و مناسب ترین مکان برای آنها
۱-دیوار سبز (Green Wall)
دیوارهای سبز که با نام های دیوارهای زنده یا باغ های عمودی نیز شناخته میشوند، یک گرایش طراحی مدرن هستند که به دلیل جذابیت زیبایی شناختی و تأثیرات مثبت بر سلامت روحی و جسمی محبوبیت پیدا کرده است. از آنها می توان در فضاهای داخلی و خارجی استفاده کرد، همچنین رویکردهای متفاوتی برای طراحی و ساخت آنها وجود دارد.
ساختمانها در معرض تنش های آب و هوایی هستند و ممکن است در طول زمان، بعضی از مصالح ساختمانی شروع به خراب شدن کند که این امر در اثر انقباض و انبساطهای متوالی در اثر سیکل انجماد و گرما ایجاد میشود. دیوار سبز با کمک جزئیات اجرایی مناسب میتواند در فضاهای داخلی استفاده شود و قادر است به کیفیت هوای داخلی بی افزاید. بنابراین در پروژههای داخلی، دیوار سبز قادر به فیلترکردن ذرات معلق وارد شده به ساختمان از طریق سیستمهای تهویه سنتی است، این فیلتراسیون از طریق گیاهان انجام میگیرد و در صورت فیلتراسیون زنده، این کار از راه میکرو ارگانیسمها صورت میپذیرد.
در طراحی داخلی، از دیوارهای سبز می توان برای ایجاد ظاهری منسجم، شگفت آور و آرامش بخش استفاده کرد. آنها همچنین می توانند به عنوان یک قاب در دیوارهای خاص با نور مناسب گنجانده شوند.
بهترین مکان برای دیواره های سبز در طراحی داخلی به فضا، شرایط نوری و سبک کلی خانه شما بستگی دارد. در اینجا چند نکته کلیدی وجود دارد که باید در زمان مکان یابی دیواره سبز در نظر بگیرید:
۱-حمام و استخر
افزودن یک قاب سبز در یک مکان غیرمنتظره مانند استخر می تواند به یک فضای خسته کننده جان تازه ای ببخشد.
۲-اتاق های نشیمن و اتاق های غذاخوری
این مکان ها فضاهای بسیار خوبی برای یک دیوار سبز ایجاد میکنند، زیرا می توانند فضا را زنده تر و خاص تر جلوه دهند.
\۳-به عنوان عنصری مرکزی در طراحی داخلی
طراحی داخلی خود را حول دیواری سبز برنامه ریزی کنید، زیرا آنها می توانند به فضا زندگی و جذابیت بیشتری ببخشند و در عین حال مردم را به طبیعت نزدیک تر کنند.
انتخاب گیاهان مناسب برای ایجاد یک دیوار سبز با دوام و ماندگار از مهم ترین نکات این پرسه می باشد. برای انتخاب گیاه باید موارد زیر را به صورت عمومی مد نظر قرار داد:
- موقعیت اقلیمی و اکولوژیک سایت همچون نور، دما، رطوبت محیط و غیره: عواملی همچون شدت نور، رطوبت محیط، حرارت، شدت وزش باد، ارتفاع محیط و خاک و غیره در انتخاب گونه های مناسب بسیار تاثیر گذارند.
- بررسی انواع گونه های گیاهی به لحاظ جلوه بصری و زیبایی شناسی: توجه به عواملی مانند تنوع رنگی و ابعادی، غنای بویایی، فرم، خزان پذیری و بسیاری موارد دیگر در زیبایی بصری دیوار سبز بسیار مؤثر است.
۲-گیاهان گلدانی (Flower Box)
مکان های مناسب برای قرار دادن گیاهان در طراحی داخلی خانه به شرح زیر است:
۱-بالای شومینه
تاقچه بالای شومینه جای مناسبی برای قرار دادن گیاه است. شما می توانید یک گیاه مانند درخت اکالیپتوس که رایحه ای خوش دارد، بالای شومینه قرار داده و منزل خود را عطرآگین کنید.
۲-گیاهان در اتاق خواب
با آوردن گیاهان سبز به اتاق خواب می توانید آرامش را به اتاق تان هدیه دهید, در انتخاب گیاه و گلدان آن دقت کنید تا گیاهان بتوانند در زیبایی اتاق خواب نقش داشته باشند. گیاهان و گلدان های کوچک برای فضای اتاق مناسب تر هستند که هم اتاق را زیبا می کنند و هم آرامش بخش هستند. شما می توانید دور آینه تان را با گیاهان رونده تزئین کنید.
۳-گیاهان در ورودی خانه
ورودی خانه باید طوری طراحی شود که حس دعوت کنندگی به مهمانان دهد از این رو استفاده از گیاهان سبز آپارتمانی در این فضا انتخابی ایده آل است. میتوانید از گیاهان با برگ های بلند در این فضا اسنفاده کنید و از گیاهان کوچک روی جا کفشی بهره ببرید.
۴-گیاهان در آشپزخانه
آشپزخانه یکی از مناسب ترین فضاها برای گیاهان سبز است, گلدان های سقفی انتخاب خوبی برای آشپزخانه هستند. سکوی پنجره آشپزخانه, روی کانتر, قفسه های دیواری نیز برای قرار دادن گیاهان مناسب اند.
۵-قرار دادن گلدان روی تراس یا لبه پنجره ها
با هدایت شاخه های گیاهان رونده به دور پنجره یک قاب سبز و رویایی را در اطراف پنچره های خانه خود ایجاد کنید یا گلدان هایی را بر روی لبه پنجره قرار دهید و بگذارید تا به سمت پایین رشد کنند و از لبه پنجره آویزان شوند.
۶-گوشه ها و فضاهای خالی
از گیاهان می توان برای پرکردن گوشه های خالی در اتاق نشیمن، مطالعه یا اتاق های خانوادگی استفاده کرد و عمق بصری برای بیننده ایجاد کرد.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد در ادامه منابعی که در این مقاله از آنها استفاده شده است آورده شده:
architizer , houzz , jayscotts , homesandgardens , homestratosphere , mofididesign