انواع آشپزخانه در واحد های مسکونی

در این سری از ویدئو های آموزشی وبسایت مفیدی دیزاین

فهرست مطالب

انواع آشپزخانه در واحد های مسکونی

معرفی انواع مدل های آشپزخانه

در این سری از ویدئو های آموزشی وبسایت مفیدی دیزاین قراره بریم سراغ انواع حالت های طراحی آشپزخانه و بررسی کنیم و ببینیم هر کدام از مدل ها مناسب چه فضاهایی هستند و هر کدام چه مزیت هایی دارند پس بهتون پیشنهاد میکنم تا انتها با ما همراه باشید…

مدل اول: آشپزخانه خطی

اولین حالتی که امروز میخوایم در مورد اون صحبت کنیم آشپزخانه خطی که این مدل بیشتر مناسب فضاهای کوچک، در مدل آشپزخانه خطی همه یونیت ها در یک راستا و بر روی یک دیوار قرار میگیرند و مثلث کار به نوعی وجود نداره در عوض برای ارائه سطح کار بهتر میشه از میز ناهار خوری و یا جزیره استفاده کرد.

مدل دوم: آشپزخانه موازی یا راهرویی

دومین حالت چیدمان موازی یا راهرویی است در این حالت کابینت ها در دو دیوار مقابل هم بصورت خطی چیده می شوند، این مدل بیشتر برای فضا های باریک و کم حجم و بلند استفاده میشه و استفاده بهینه از فضا رو ارائه میده، در این مدل یونیت ها بصورت خطی در دو دیوار مقابل هم چیده می شود و امکان جانمایی مثلث کار برای چیدمان یخچال، گاز و سینک مناسب رو در دو دیوار بوجود میاره.

مدل سوم:  آشپزخانه جزیره

بریم سراغ سومین حالت، حالت جزیره که جز محبوب ترین و پرطرفدار ترین حالت ها است این مدل بیشتر برای آشپزخانه های بزرگ پیشنهاد میشه، در این حالت سطح کار وسیع تری نسبت به مدل های قبلی داریم و همچنین فضای صبحانه خوری یا ناهار خوری رو داریم و حتی با اضافه کردن بار شما میتوانید فضای اجتماعی داشته باشید.

حواستون باشه دور تا دور جزیره شما باید حداقل یک متر فضای راهرویی یا مسیر حرکتی وجود داشته باشد در صورتی که بتوانید جانمایی درستی برای سطح کار، فضای سینک، گاز و یخچال داشته باشید یا مثلث کار درستی رو بتوانید تامین کنید یکی از بهترین و راحت ترین مدل ها همین مدل جزیره است.

مدل چهارم: آشپزخانه L شکل

چهارمین حالت آشپزخانه L می باشد که تشکیل شده از دو سری کابینت بصورت L شکل، یکی از مزیت های مهم این مدل اینکه میتونه در تمام آشپزخانه های کوچک و بزرگ استفاده شود و یکی از رایج ترین حالت ها است.

در این حالت همه چیز در دسترس است و امکان کار برای دو نفر رو به خوبی فراهم میکند همچنین یکی دیگه از مزیت های این مدل اینکه میتونه در فضاهای بزرگتر حتی با جزیره و میز ناهار خوری ترکیب بشه اگر بخوایم این مدل رو خلاصه کنیم میتونیم بگیم ساده و کارآمد.

مدل پنجم: آشپزخانه U شکل

پنجمین حالت آشپزخانه U شکل است در این حالت که بزرگترین آشپزخانه رو خواهیم داشت کابینت ها بصورت U شکل در سه دیواره و حتی با ترکیب با جزیره در چهار دیواره چیدمان می شوند. حتی یک ضلع U میتونه جزیره یا میز اپن آشپزخانه باشه و کابینت ها روی دو یا سه دیوار مجاور هم نصب شوند، همچنین بهترین حرکت بین نقاط کار یا مثلث کار در این پلان وجود داره.

مدل ششم: آشپزخانه G شکل

خب رسیدیم به ششمین حالت که حالت G شکل است و به نوعی بهینه شده حالت U شکل محسوب میشه، در این حالت سه دیواره رو داریم به اضافه میز اپن یا جزیره در سمت دیگر که امکان فضای کار مناسبی یا سطح کار مناسب رو فراهم میکند تنها عیب این حالت دسترسی سخت به کنج ها یا گوشه ها است.

مدل هفتم: آشپزخانه جزیره دوتایی

خب رسیدیم به آخرین حالت که حالت جزیره است اما نه جزیره تک، جزیره دوتایی این حالت امکان جانمایی بهتر و سطح کار وسیع تری به ما میدهد و این امکان رو داره که از یکی از جزیره ها به عنوان میز غذاخوری و از یکی دیگر به عنوان سطح کار استفاده کنیم.

این مدل مناطق بین آشپزی و غذاخوری رو میتواند به طور واضح جدا کند و روی منطقه بندی و تفکیک آنها میتوانید تمرکز کنید مثلا یک میز به عنوان صبحانه خوری و یک جزیره به عنوان فضای آشپزی اما  در جریان باشید که نیاز به فضای کافی دارید.

خب تا اینجا هفت مدل از طراحی های آشپزخانه را باهم مرور کردیم و مزایا و معایب آنها رو بررسی کردیم امیدوارم که این آموزش برای شما مفید واقع شده باشه خوش حال میشم نکته ای یا نظری اگر دارید برای ما کامنت کنید 

منبع: مفیدی دیزاین – ارائه دهنده خدمات طراحی داخلی و معماری

نظرات و سوالات

نظرات و سوالات خود را با ما درمیان بگذارید

امتیاز دهید 

اشتراک گذاری

پرسش و پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *